VIDEO Dječak kojem je Ronaldo promijenio život potpisao za Sporting

99

Indonežanin po imenu Martunis je preživio treći najjači zabilježeni zemljotres ikada, a potom mu se dogodilo nešto što nije ni slutio.

Tog 26. decembra 2004. godine zapadnu obalu Indonezije pogodio je zemljotres jačine 9,1 stepeni Rihterove skale, izazvavši seriju cunamija u cijelom Indijskom okeanu od Sumatre do Somalije.

Nastradalo je više od 230.000 ljudi, a mali dječak se nalazio među preživjelima. Proveo je 21 dan sam među olupinama, dok ga nisu našli tv reporteri. Izgubio je majku i dva brata, ali je nekako uspio da sačuva svoj život. Tog tragičnog dana je nosio dres portugalske reprezentacije koji mu je promijenio život.

“Nisam se plašio. Želio sam da živim, da vidim porodicu i postanem fudbaler”, rekao je Martunis poslije tragedije.

Brzo je stigla vijest o mališanu do Portugalaca koji su odmah reagovali i prikupili novčana sredstva za obnavljanje Martunisove kuće. Nije se završilo na tome, godinu dana kasnije, Cristiano Ronaldo je došao u dječakovo rodno selo Aće, platio mu školovanje i potom mu ispunio san – upisao ga je u Sportingovu školu fudbala.

Ronaldo je Martunisu pružio priliku da zaigra fudbal u Evropi i kako je vrijeme prolazilo, on je pokazivao svoj talenat iz dana u dan i sada je zvanično postao dio selekcije do 19 godina.

Izvor: B92

Vezani članci

Ronaldo oborio još jedan rekord: Golom protiv Maro... Cristiano Ronaldo nastavio je golgeterski niz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ranim golom protiv Maroka u drugom kolu grupe B. Portugalcu su bile dov...
VIDEO Ovacije cijelog stadiona u Torinu: Ronaldo m... Real Madrid večeras je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka razbio Juventus u Torinu 3:0, a u 64. minuti Cristiano Ronaldo postigao je jedan od n...