VIDEO: Pogledajte premijerno spot za pjesmu “Sarajevo me zovu”

49

Povodom 5. aprila Dana obilježavanja opsade Sarajeva 1992-1995. i 6. aprila Dana grada Sarajeva, Grad Sarajevo građanima poklanjau pjesmu i spot “Sarajevo me zovu” koji su posvećeni glavnom gradu Bosne i Hercegovine i njegovim stanovnicima.

Radi se o potpuno novom projektu u koji su bili uključeni dokazani bosanskohercegovački i sarajevski autori, muzičari i producenti. Također, pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu koji je realiziran po vrhunskim svjetskim standardima. Film će biti emitiran na Dan grada Sarajeva 6. april.

Iako je ovaj projekt pripreman i prije pandemije koronavirusa, njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila je jednu novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

– Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe – naveo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Eldin Huseinbegović u novom spotu

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević te Mahir Sarihodžić.