VIDEO Policijska potjera na ulicama Sarajeva: Bježao vozilom pa izazvao nesreću

120

Prava policijska potjera odvijala se na ulicama Sarajeva u noći između srijede i četvrtka, kada se jedan od vozača oglušio na naredbe policije i krenuo u bijeg.

Prema informacijama koje su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarjaevo, potjera je krenula 2. maja oko 23.30 sati u ulici Alipašina, nakon što su policijski službenici pokušali vršiti kontrolu saobraćaja.

“Tom prilikom pokušali su zaustaviti putničko motorno vozilo marke Peugeot, na što se vozač oglušio i nastavio kretanje u pravcu ulice Kemal Begova. Za vozilom je upućena policijska patrola, a vozač je nastavio vožnju i nije se zaustavljao na zvučnu signalizaciju i upozorenja policijskih službenika”, dodali su iz MUP-a KS-a.

Po dolasku u ulicu Derebent, vozač je izazvao saobraćajnu nezgodu, udarivši u parkirano putničko motorno vozilo, najkon čega je izašao iz automobila i pokušao pobjeći s mjesta događaja.

“Policijski službenici su ga spriječili u bijegu. Uskoro je utvrđeno da je riječ o S. F. rođenom 1976. godine, iz Sarajeva, koji je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita”, zaključili su iz MUP-a.

Protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje, zbog počinjenih prekršaja iz člana 122., 184. i 43. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.