VIDEO Subota 15. septembar: Crveni karanfil susret generacija 1988-2018, dođite i oživite uspomene na maturantske dane

582

U subotu, 15. septembra u 20 sati, u sarajevskom klubu Sloga Cinemas, održat će se  druženje „CRVENI KARANFIL – SUSRET GENERACIJA“.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju, koji svakako predstavlja susret veoma zanimljivih i vrijednih pažnje ljudi, koji su uspjeli da održe kontakte i prijateljstva preko trideset godina, a koje rat i dešavanja na ovim prostorima nisu razdvojila.

Većina iz generacija i iz tog perioda, je napravila veoma uspješne karijere, javne su ličnosti. Među njima su i taksisti, ljekari,prodavci, učitelji, profesori. Njihova veličina u tome je  da mogu da pokažu da smo svi mi ljudi. Možda i da narednim generacijama daju dobar primjer.

Idejni tvorac cijelog događaja je Edin Sedlarević koji je napravio FB stranicu Crveni karanfil 1988-2018, Susret generacije i okupio svoje prijatelje, poznate Sarajlije,  da naprave i jedan interesantan džingl.

Prije odlaska u Slogu, zakazano je okupljanje ispred Skenderije’ od 19.30 do 20 sati. Nakon okupljanja i emotivnih sureta, svi će pustiti u nebo nad Sarajevom svoje lampione sa željama. Slijedi nastavak druženje kao nekad u klubu Sloga.

Ovaj događaj je napravljen sa idejom da postane tradicija okupljanja ovih generacija svake godine na istom mjestu, u Sarajevu, ispred Skenderije, kao nekada. A  onda, druženje do kasno u noć….

Organizatori su napravili i repliku bedža koji je svaki maturant dobijao 1988. godine, što će biti i ovoga puta, a koji će ovog puta kupovati po simboličnoj cijeni od 5 KM, i koji će im ostati kao lijepa uspomena na ovaj dan, a možda i na neke prethodne…..

Nezavisna sarajevsko-beogradska coprodukcija će okom kamere  reditelja i scenariste Nikole Momčilovića, napraviti dokumetarni film vezan za događaj ’’CRVENI KARANFIL – SUSRET GENERACIJA’’.

Vezani članci

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila ... Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena je i ove godine na vodećem turističkom sajmu u svijetu – ITB Berlin 2019. Na štandu od 35 m2 turistič...
Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...