VIDEO Subota 15. septembar: Crveni karanfil susret generacija 1988-2018, dođite i oživite uspomene na maturantske dane

562

U subotu, 15. septembra u 20 sati, u sarajevskom klubu Sloga Cinemas, održat će se  druženje „CRVENI KARANFIL – SUSRET GENERACIJA“.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom događaju, koji svakako predstavlja susret veoma zanimljivih i vrijednih pažnje ljudi, koji su uspjeli da održe kontakte i prijateljstva preko trideset godina, a koje rat i dešavanja na ovim prostorima nisu razdvojila.

Većina iz generacija i iz tog perioda, je napravila veoma uspješne karijere, javne su ličnosti. Među njima su i taksisti, ljekari,prodavci, učitelji, profesori. Njihova veličina u tome je  da mogu da pokažu da smo svi mi ljudi. Možda i da narednim generacijama daju dobar primjer.

Idejni tvorac cijelog događaja je Edin Sedlarević koji je napravio FB stranicu Crveni karanfil 1988-2018, Susret generacije i okupio svoje prijatelje, poznate Sarajlije,  da naprave i jedan interesantan džingl.

Prije odlaska u Slogu, zakazano je okupljanje ispred Skenderije’ od 19.30 do 20 sati. Nakon okupljanja i emotivnih sureta, svi će pustiti u nebo nad Sarajevom svoje lampione sa željama. Slijedi nastavak druženje kao nekad u klubu Sloga.

Ovaj događaj je napravljen sa idejom da postane tradicija okupljanja ovih generacija svake godine na istom mjestu, u Sarajevu, ispred Skenderije, kao nekada. A  onda, druženje do kasno u noć….

Organizatori su napravili i repliku bedža koji je svaki maturant dobijao 1988. godine, što će biti i ovoga puta, a koji će ovog puta kupovati po simboličnoj cijeni od 5 KM, i koji će im ostati kao lijepa uspomena na ovaj dan, a možda i na neke prethodne…..

Nezavisna sarajevsko-beogradska coprodukcija će okom kamere  reditelja i scenariste Nikole Momčilovića, napraviti dokumetarni film vezan za događaj ’’CRVENI KARANFIL – SUSRET GENERACIJA’’.

Vezani članci

Zima u ruskom Salehardu: Grad u kojem se snijeg i ... U ruskom gradu Salehardu, glavnom gradu Jamalo-Neneckog autonomnog okruga, ovih dana su temperature pale na minus 25 stepeni Celzijevih i cijeli grad ...
Jedna od najpoznatijih turističkih destinacija: Ka... Kapadokija, u općini Goreme, jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Turskoj gdje se spajaju ljepote prirode i historije, formirajući jedan o...
Borba za čišći, zdraviji zrak i okolinu počinje u ... Prva ozbiljnija zagađenja zraka u svijetu počela su sa industrijskom revolucijom. Tada je važilo pravilo da što je neki kraj industrijski razvijeniji,...
FOTO Turistička zajednica Kantona Sarajevo prijate... Na inicijativu predsjednika Midhata Hubijara, Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je podržala festival božićnih pjesama, narodnih igara ...