VIDEO Turski predsjednik uplakanoj curici: “Ako umreš u borbi, stavit ćemo zastavu na tebe, daj bože!”

152

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na meti je žestokih kritika javnosti nakon što je u govoru pred strankom uplakanoj curici u uniformi rekao da bi joj bila čast umrijeti u borbi.

Naime, tokom govora pred njegovim pristašama iz vladajuće stranke AKP, Erdoganu su iz publike na pozornicu doveli djevojčicu u uniformi.

“Vidite ko je to ovdje! Djevojčice, što radiš ovdje? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču”, rekao je vidno uplašenoj i uplakanoj djevojčici.

“Ona ima i tursku zastavu u džepu… Ako pogine u borbi, položit će zastavu na nju, daj bože. Sve je spremno, zar ne?” upitao je Erdogan, na što je djevojčica odgovorila potvrdno.

Zatim ju je poljubio u obraz i pustio, piše index.hr.

Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji.

Javnost je oštro osudila ovaj Erdoganov postupak na društvenim medijima. Neki korisnici čak su ga optužili za zlostavljanje djece. Jedan od korisnika Twittera napisao je: “Ovo je sramota. Ovo je stvarno grozno. Ona je samo dijete! Ne možete joj željeti smrt i još govoriti ‘daj bože’ uz to!”

Erdogan je svojim sljedbenicima držao govor o borbi u Afrinu.

Prisutni su mu glasno vrištali: “Vodi nas u Afrin!”, gdje od januara traje turska ofenziva. Reuters je objavio da je Turska danas odlučila poslati specijalne snage u napad na kurdske snage u Afrinu te izjavila da se UN-ova rezolucija o primirju ne odnosi na to područje. Međutim, francuski predsjednik upozorio je da se primirje odnosi na sve zone sukoba.

Vezani članci

Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...
Osmorica Albanaca u Njemačkoj optuženi za krijumča... Protiv osmorice Albanaca u Njemačkoj podignuta je optužnica za krijumčarenje 1,8 tona kokaina, javlja Anadolu Agency (AA). Optužnicu je pripremilo tu...