Vilić: Radimo na rješenju obezbjeđenja članova Predsjedništva BiH

80

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić rekao je danas da će Direkcija “vrlo brzo biti na tragu rješenja obezbjeđenja članova Predsjedništva BiH”.

Vilić je istakao da je MUP Republike Srpske odmah rekao da ne želi da potpiše Sporazum o korištenju sistema radio-veze između policijskih agencija i da je to u redu.

“Jednog dana kada shvate koja je korist od toga možda promijene mišljenje”, izjavio je Vilić tokom tradicionalnog događaja “Kafa i druženje sa novinarima”.

Prema njegovim riječima, ostavljena je mogućnost onima koji nisu potpisali sporazum, a prije toga su dali saglasnost, da to učine.

“Danas i sutra kontaktiraćemo komesare da pristupe potpisivanju, s obzirom da su ranije dali saglasnost”, naveo je Vilić.

On je ukazao da je saradnja sa policijskim agencijama u BiH više nego zadovoljavajuća.

Vilić je saopštio da je nedavno završena procedura prijema 50 novih kadeta.

Prema njegovim riječima, 2018. godina je, kada je riječ o Direkciji, bila “vrlo izazovna, sa određenim rezultatima i vrlo pozitivna”.

“Na mnogim poljima ostvareni su određeni pomaci, rezultati i možemo da kažemo da smo više nego zadovoljni 2018. godinom. Nadati se da imamo kontitnuitet i za 2019. godinu”, rekao je Vilić.

Prema njegovim riječima, Direkcija je u proteklom periodu realizovala veliki broj aktivnosti koje proizilaze iz njene zakonske nadležnosti, a pri tom usmjerene na izgradnju kapaciteta Direkcije i unapređenja saradnje sa domaćim i međunarodnim partnerima.

“Tokom realizacije poslova i zadataka iz svoje nadležnosti Direkcija je djelovala u duhu transparentnosti i otvorenosti ka građanima i javnosti, te na taj način ostvarivala dobru i profesionalnu komunikaciju i saradnju sa predstavnicima medija”, naglasio je Vilić, objavile su Nezavisne.

Vezani članci

Mehmedović: Čovićeva “opsjednutost vlašću... Dragan Čović je sastanak HNS-a održao u Uredu člana Predsjedništva BiH koji je brže - bolje preimenovao u Ured HNS-a i ta činjenica sama govori ko j...
Komšić u Ljubljani: BiH će uvijek opstati, uvijek ... Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić održao je u organizaciji IFIMES-a predavanje u Ljubljani na temu "Proces EU i NATO integracija u...
Ubistvo sarajevskih policajaca: Šta je MUP KS odgo... Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je odgovorilo na upit Bibije Kerle, zastupnice Demokratske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo, o is...
Ivo Komšić: Ne smiju nas iznenaditi kao što su nas... Više nevladinih organizacija iz BiH sačinilo je Memorandum o razumijevanju građanske javnosti i državotvorne političke volje BiH. Tekst namjeravaju po...