Volkswagen najavio električnu ofenzivu, pogledajte novitete

73

Prvi čovjek Volkswagena, Matthias Müller, nedvosmisleno je potvrdio trostruki električni udar iz Wolfsburga.

“Devet novih modela, od čega su tri potpuno električna, pridružit će se ove godine električnoj ponudi VW grupe koja broji osam elektrificiranih modela”, rekao je.

Jedan od električnih noviteta je sasvim sigurno Audi E-Tron na čiji se dolazak čeka već mjesecima, a koji je najavljen ovog mjeseca u Ženevi.

To je tek početak, svojevrsno zagrijavanje, jer je Müller rekao kako će od 2019. godine lansirati nove električne modele gotovo svakog mjeseca.

“Želimo ponuditi najveću gamu električnih vozila u svijetu, u konkurenciji svih marki i regija, i to u narednih nekoliko godina”, jasan je šef Volkswagena.

Svjesni rapidnog razvoja sistema autonomne vožnje u Volkswagenu rade i na autonomnim vozilima novog doba. Müller je tako potvrdio da će koncept Sedric, kojeg smo vidjeli i u varijanti školskog autobusa, zaista ići u proizvodnju.

Pritom tradicionalni ljubitelji Volkswagena ne moraju strahovati, piše index.hr.

Dizelaši ostaju u igri uz tezu kako su “dio rješenja, a ne dio problema”. Konkretno, VW će tokom ove godine uložiti 20 milijardi eura u konvencionalnu gamu proizvoda, odnosno čak 90 milijardi tokom narednih pet godina.

Vezani članci

Trump upozorio vojsku Venecuele: Podrškom Maduru r...  Američki predsjednik Donald Trump uputio je novo upozorenje oružanim snagama Venecuele zbog podrške koju pružaju predsjedniku te južnoameričke zemlje...
Erdogan: EU ne prihvata Tursku jer je muslimanska ... Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Europska unija ne prihvata Tursku jer je muslimanska zemlja, javlja Anadolu Agency (AA...
Sud u Austriji poništio odluku vlade o zatvaranju ... Sud u Austriji poništio je odluku desničarske vlade donesenu prošle godine, koja se odnosi na zatvaranje šest džamija pri Arapskoj vjerskoj zajednici,...
Istanbulska policija otkrila nove frapantne detalj... U izvještaju za 2018. godinu Policijska direkcija u Istanbulu otkrila je niz frapantnih detalja u vezi s brutalnim ubistvom novinara Jamala Khashoggij...