Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu

20
Foto:AA

Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju “Madame Tussauds” u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

U središtu Taksima posjetioci će sada imati priliku da vide i voštanu figuru glumca koji je glumio u više od 100 filmova.

Sarper Hilmi Suner, generalni direktor grupacije “Madame Tussauds” u Istanbulu i Centra Legoland Discoveryja, izjavio je na današnjem otkrivanju voštane figure da će i Jackie Chan naći svoje mjesto pored mnogih poznatih ličnosti iz Turske i svijeta.

Istakao je da je Jackie Chan veoma popularana i zanimljiva ličnost. Suner smatra da ga svi vole.

“U Muzeju trenutno imamo oko 70 figura. Došlo je nekoliko novih figura ali u posljednjem odjelu imamo figure važnih ličnosti koje smo dobili iz Dubaija”, pojasnio je Suner.

Među voštanim figurama u Muzeju nalazi se i skulptura Mustafe Kemala Ataturka, osnivača Republike Turske, američkog poduzetnika Stevea Jobsa, perzijskog islamskog filozofa, teologa i pjesnika iz 13. stoljeća Mevlane Dželaludina Rumija te čuvenog osmanskog arhitekte mimara Sinana.

Tu su i skulpture bokserske legende Muhammeda Alija, naučnika Alberta Einsteina, Leonarda Da Vincija, fudbalera Neymara, kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta, prve žene pilota u Turskoj Sabihe Gokcen kao i holivudskih zvijezda Brad Pitta, Leonarda Di Caprija i Tom Cruisea.

Među voštanim figurama nalazi se i skulptura Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Michael Jacksona.

Muzej se nalazi u glavnoj pješačkoj zoni u evropskom dijelu grada, u Ulici Istiklal, u renoviranom objektu Grand Pera i prostire se na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...
U Mostaru obilježena 95. godišnjica smrti Alekse Š... Polaganjem cvijeća na grob, a potom i na Spomen-obilježje u parku Alekse Šantića u Mostaru, uz čitanje poezije i evociranje sjećanja obilježena je 95....