Vremenska prognoza do kraja sedmice

11

Sutra će u Bosni i Hercegovini će prije podne preovladavati sunčano.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak, 24.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine.

Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U subotu, 25.08.2018., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prognoziraju se pljuskovi i grmljavina. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U nedjelju, 26.08.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni glavnina kiše u jutarnjim satima, tokom dana rijetko slaba kiša. U Hercegovini pljuskovi su izgledni cijeli dan. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne slabo jugo.

U drugom dijelu dana vjetar će u Hercegovini promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. Na jugu zemlje temperatura zraka od 24 do 28°C.

Vezani članci

Timovi GSS FBiH tragaju za nestalim migrantima na ... Timovi Gorske službe spašavanje Federacije Bosne i Hercegovine (GSS FBiH) u Bihaću od sinoć provode akciju traženja nakon što su primili poziv da se g...
Nekoliko hiljada ljudi na dženazi: Krajina se opro... U Cazinu ispred džamije Brezova kosa danas je klanjana dženaza i obavljen ukop ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnj...
Na dnevnom redu Kolegija: Državni zastupnici podni... Za utorak je najavljena prva sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj će biti razmatrano više tačaka...
Općine Konjic i Jablanica proglasile stanje prirod... Općine Konjic i Jablanica u subotu navečer proglasile su stanje prirodne nesreće. Prema podacima Operativnog centra civilne zaštite HNK-a, proglašenje...