Vremenska prognoza do kraja sedmice

20

Sutra će u Bosni i Hercegovini će prije podne preovladavati sunčano.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U petak, 24.08.2018., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine.

Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U subotu, 25.08.2018., u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana prognoziraju se pljuskovi i grmljavina. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

U nedjelju, 26.08.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni glavnina kiše u jutarnjim satima, tokom dana rijetko slaba kiša. U Hercegovini pljuskovi su izgledni cijeli dan. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne slabo jugo.

U drugom dijelu dana vjetar će u Hercegovini promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. Na jugu zemlje temperatura zraka od 24 do 28°C.

Vezani članci

Novi detalji o (Ne)zavisnom odboru i političarima ... Nakon što je Nezavisni odbor za izbor i reviziju donio konačni prijedlog odluke o smjeni aktuelnog komesara policije Kantona Sarajevo Mevludina Halilo...
Divović tužio Konakovića zbog klevete: Nanio je št... Član Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Alen Divović podnio je Općinskom sudu u Sarajevu tužbu protiv Elmedina Konakovića, pred...
Majke su spremne učiniti sve: Šta bi naša djeca be... Piše: Aida HRNJIĆ  Odem jučer sa djetetom u našu sarajevsku Pionirsku dolinu. Dan prekrasan, sunčan, lagan, miriše na radost. Prilazim na ulaz da kup...
IMOVINSKI KARTONI Ovo je imovina najvećih rivala u... Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i zastupnik SDA Aljoša Čampara unose posebnu dinamiku u zasjedanja kantonalne zakonodavne vlasti. Gotov...