Vremenska prognoza za naredna četiri dana

73

Danas prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab promijenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31°C.

U Sarajevu prije podne sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U subotu u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni pretežno sunčano prije podne. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti niske naoblake. U drugoj polovini dana se očekuje razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C.

U ponedjeljak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni rijetko usloviti lokalni pljusak. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C.

U utorak više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u Bosni usloviti lokalni pljusak i slabu grmljavinu. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.