Vremenska prognoza za subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak

57

Velikih promjena vremena u narednim danima u Bosni i Hercegovini – neće biti, potvrđeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I dalje će preovladavati nestabilno vrijeme uz mogućnost padavina u dijelovima Bosne i Hercegovine. Kakvo vrijeme nas očekuje u narednih nekoliko dana prema prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda?

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeni prestanak padavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne na istoku i jugoistoku Hercegovine očekuju se lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 17 do 24, na jugu od 27 do 31 °C.

U nedjelju u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje na istoku, prijepodne, pretežno oblačno. U Hercegovini pretežno vedro. Rijetki lokalni pljuskovi su mogući, poslije podne, na istoku Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 22 do 27, na jugu od 28 do 32 °C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Rijetki lokalni pljuskovi su mogući poslijepodne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 27 do 32 °C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčano. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni slabi lokalni pljuskovi, U večernjim satima kiša na sjeverozapadu Bosne. Jutarnje temperature od 11 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 °C, saopćeno je.