Vučić: ‘Oluja’ je dan tuge u Srbiji, a u Hrvatskoj je slave

75

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je tokom posjete Hrvatskoj štitio interese Srbije na pravi način.

“Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo ‘Oluju’, koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To niko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovde jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima”, rekao je Vučić gostujući na tv Pink.

Ponavlja da se nije izvinio za stvari u prošlosti, jer ih “mi i Hrvati vidimo na potpuno drugačiji način”.

“Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini… Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu… i tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta”, rekao je Vučić.

Podvukao je da je važno da se razgovara, te da je zadovoljan što je razgovarao sa porodicama nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani, prenose Nezavisne.

“Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina… Uradićemo sve što možemo da se pronađe gde mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi…”, rekao je Vučić.

U tom smislu, spomenuo je i razgovore sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji, i ponovio da će država uraditi sve što može daispuni njihove zahteve.

Takođe, zahvalio se predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kaže, uzvratiti.

“Gradimo bolje odnose i nastavićemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila”, zaključio je predsednik Srbije.

Vezani članci

Dačić u Sarajevu govorio o mogućnosti pripajanja R... Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi poštovao odluku da se Republika Srpska pripoji Srbiji, ako bi to bio dogovor svih ...
Pentagon: Ministar Vulin dezinformisan, komandantu... Pentagon je saopštio da su "dezinformacije" navele srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina da kritikuje visokog američkog generala koji je upozo...
Jašu na ekstremno desničarskom talasu koji je zahv... Prisustvo srpskog ultranacionalističkog pokreta "Zavetnici" u javnosti sve se više osjeća, iako su zabilježili mali broj glasova na beogradskim izbori...
VIDEO Društvene mreže oduševljene: Aleksandar i Bo... Boban Almažan je po zanimanju akademski slikar, dok je Aleksandar restaurator i filolog. Dugo su bili nezadovoljni svojim poslovima, pa su uzeli stvar...