Vučić: ‘Oluja’ je dan tuge u Srbiji, a u Hrvatskoj je slave

125

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je tokom posjete Hrvatskoj štitio interese Srbije na pravi način.

“Prvi sam koji je imao hrabrosti da im kaže u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo ‘Oluju’, koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To niko od naših zvaničnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovde jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima”, rekao je Vučić gostujući na tv Pink.

Ponavlja da se nije izvinio za stvari u prošlosti, jer ih “mi i Hrvati vidimo na potpuno drugačiji način”.

“Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo prijatno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini… Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu… i tada sam rekao da se nadam da će Krajina da opstane. Je li to za izvinjavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta”, rekao je Vučić.

Podvukao je da je važno da se razgovara, te da je zadovoljan što je razgovarao sa porodicama nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani, prenose Nezavisne.

“Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina… Uradićemo sve što možemo da se pronađe gde mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi…”, rekao je Vučić.

U tom smislu, spomenuo je i razgovore sa predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji, i ponovio da će država uraditi sve što može daispuni njihove zahteve.

Takođe, zahvalio se predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kaže, uzvratiti.

“Gradimo bolje odnose i nastavićemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila”, zaključio je predsednik Srbije.

Vezani članci

ANALIZA Da li je Putin ponovo dao zeleno svjetlo ... Piše: Nedžad AHATOVIĆ  Kad god glavni baja Dodik ode u Beograd po svoje mišljenje i svoje stavove, desi se neki verbalni incident u kojem on obavezno...
Šta je Vučić rekao o Orićevim izjavama Komentarišiću izjavu bivšeg ratnog komandanta Armije R BiH Nasera Orića, predsjednik Aleksandar Vučić je poručio da je najvažnije da se čuva mir, a da...
Dodik “prijavio” Orića Vučiću, zaborav... Predsjednik RS Milorad Dodik susreo se danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon sastanak rekao je da je Vučića upoznao o iz...
Vučić: I jedan metar na Kosovu bio bi dobitak, dan... Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi za Srbiju bio dobitak da dobije "jedan metar na Kosovu" gdje, kako je kazao, "danas nemamo ništa"...