-3.3 C
Sarajevo
Četvrtak, 02. Aprila 2020
Naslovnica BiH Vukanović: Milorad Dodik je grubo ponizio NSRS

Vukanović: Milorad Dodik je grubo ponizio NSRS

50

Iako je u ponedjeljak, kako kaže, skupština RS-a odlučila da srpski predstavnici u organima BiH ne učestvuju u donošenju bilo kakvih odluka, Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH ipak to uradio.

-Dodik je, nakon sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom i nakon pritisaka koje očito trpi sa svih strana, na sjednici Predsjedništva glasao ne samo o svim tačkama, već je, po mojim saznanjima, jednoglasno prihvaćena informacija Ministarstva pravde, odnosno sva trojica članova su glasali za taj dokument – ustvrdio je Vukanović novinarima u Banjoj Luci.

Optužio je Dodika za “licemjerstvo“ i kada je u pitanju odbijanje zastupnika SNSD-a da u Narodnoj skupštini RS-a odbiju deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, koju je predložio Vukanović.

-Kada se radi o suštinskim, nacionalnim stvarima, zastupnici SNSD-a su “opalili” veliki šamar Srbima u Crnoj Gori. Isto je to uradio Milorad Dodik i 2006. godine, kada je podržao Mila Đukanovića na referendumu – rekao je Vukanović.