Wall Street pao

40

Na Wall Streetu su jučer cijene dionica pale zbog političke nesigurnosti u Washingtonu i mogućeg micanja dionica kineskih kompanija s američkih burzi, što bi moglo ponovno zaoštriti trgovinske odnose između SAD-a i Kine.

Dow Jones oslabio je 0,26 posto, na 26.820 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,53 posto, na 2.961 bod, a Nasdaq indeks 1,13 posto, na 7.939 bodova.

Ulagače je zabrinulo pisanje medija kako predsjednik SAD-a Donald Trump razmatra mogućnost micanja dionica kineskih kompanija s američkih burzi, kao dio nastojanja da se smanje američke investicije u kineske kompanije.

Zbog toga su pale cijene dionica kineskih kompanija, kao što su Alibaba Holding i Baidu, a ojačala su strahovanja od novog rasta napetosti između Washingtona i Pekinga.

Napetosti popustile

Dan prije činilo se da te napetosti popuštaju jer je kineski ministar vanjskih poslova kazao da je Kina spremna kupovati više američkih proizvoda, a da je Trumpova vlada pokazala dobru volju izuzevši brojne kineske proizvode s liste onih kojima će povećati carine.

Mediji pišu kako bi se pregovori trebali nastaviti 10. i 11. listopada u Washingtonu.