Wilder: Joshua nema samopouzdanja da uđe u ring sa mnom

180
Deontay Wilder

Anthony Joshua je “krava muzara” svog promotera Eddie Hearna, izjavio je prvak svijeta u teškoj kategoriji verzije WBC Deontay Wilder.

32-godišnji američki bokser smatra kako Joshua, vlasnik IBF i WBA pojaseva, nema samopouzdanja da se bori protiv njega.

Wilder će u subotu braniti naslov protiv Luisa Ortiza, dok će Joshua u borbi sa prvakom WBO kategorije Josephom Parkerom 31. marta pokušati da objedini titule.

“Mi smo spremni, ali ne vjerujem da  Hearn uopće želi borbu između mene i Joshue. Joshua je poput krave, Eddie Hearn mu izmuze svaki dolar. Hearn zna da sam opasan i uopće nije bilo pregovora, nema ponuda. Ali svijet želi vidjeti mene i Joshuu u ringu”, rekao je Wilder, prenosi BBC.

Nijedan bokser u isto vrijeme u vlasništvu nije imao sva četiri pojasa.

Joshua je novembru prošle godine rekao da ne izbjegava borbu sa bilo kim, dodavši da bi se protiv Wildera borio pod svojim uslovima.

“Mislim da Joshua nema dovoljno vjere u sebe da bi se borio sa mnom. Sve je na njima, Ako to zaista žele, borićemo se”, rekao je Wilder.

M. I.

Vezani članci

Nakon što ga je izazvao Joshua, stigla reakcija Wi... Anthony Joshua sinoć je odbranio svjetske titule bokserskog prvaka u teškoj kategoriji pobjedom protiv Josepha Parkera pred gotovo 80.000 gledalaca u ...
Anthony Joshua sudijskom odlukom savladao Parkera ... Anthony Joshua odbranio je svjetske titule bokserskog prvaka u teškoj kategoriji pobjedom protiv Josepha Parkera pred gotovo 80.000 gledalaca na stadi...
Britanski bokser umro u bolnici nakon pobjede Britanski bokser Scott Westgarth (31) umro je u bolnici nakon što je u subotu u Doncasteru na poene pobijedio Deca Spelmana. Kako javlja BBC, Westg...