Zaboravite prehladu za 24 sata

22

Kad se jave prvi simptomi prehlade, čini se kako su krevet i toplina pokrivača jedine mogućnosti, međutim stručnjaci savjetuju kako izliječiti prehladu u samo jednom danu.

7h – Tuširanje se u vrućoj vodi

Ustanite iz kreveta i stanite pod vruć tuš. Vrući zrak pomaže očistiti sinuse kako biste lakše disali.

8h – Uzmite dvije kašike sirupa od borovnice

Borovnice imaju antivirusna svojstva.

9h – Pojedite jaja i popijte čaj

Jaja su potpuni protein, što znači da sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina koje su jako važne s obzirom na to da pomažu tijelu da se bori protiv infekcije.

Uz jaja, popije šalicu čaja s limunom i medom.

12:30h -Pojedite salatu sa slanutkom i sjemenkama bundeve

I slanutak i sjemenke bundeve su dobar izvor cinka koji pomaže u smanjenju upale.

14h – Napunite flašu vodom

Hidratacija je ključna kad se borite s prehladom ili gripom jer povećana tjelesna temperatura povećava količinu tekućine koja isparava iz tijela.

15h – Prošetajte

Hodanje može pomoći u poticanju dubokog udisaja i lakšem udisaju. Vježbanje također povećava broj korisnih bakterija u crijevima, što pomaže u kontroli imunološkog sustava.

18:30h – Pojedite pileću supu

Kao što vjerojatno već znate, domaća pileća juha najbolji je antibiotik. Sastojci u pilećoj juhi mogu suzbiti kemikalije koje uzrokuju upalu u tijelu.

21h – Pročistite grlo i nos

Sluz koja ostane u grlu i nosu može se zagnojiti po noći i uzrokovati infekciju pa je ključno prije odlaska na spavanje isprati nosi fiziološkom otopinom ili slanom vodom kako biste se riješili bakterija i sluzi.

22h – Spavanje

Kasni odlazak na spavanje nije najbolji način da se riješite prehlade. Vašem je tijelu potrebno najmanje sedam sati sna kako bi se riješilo bolesti i upravo zbog toga bi vam raniji odlazak na spavanje trebao biti prioritet.

Kako biste imali neometan san, pod glavu stavite dodatni jastuk koji pomaže da vam dišni putevi budu otvoreni.