Zagreb: Navijači Dinama traže ostavku Damira Vrbanovića u HNS-u

17

Predsjednik Udruge “Dinamo – to smo mi” Juraj Čošić predstavio je zahtjev koji će odvjetnik ove udruge uputiti krovnoj nogometnoj organizaciji FIFA-i u kojem traže izricanje zabrane bavljenja nogometnim poslom nepravomoćno osuđenom Damiru Vrbanoviću, istaknutom djelatniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), javlja Anadolu Agency (AA).

Damir Vrbanović, aktualni izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS), nepravomoćno je osuđen u Hrvatskoj temeljem presude u Osijeku za podjelu odštete u transferu Dejana Lovrena kao i za krivotvorenje potpisa Lovrena u službenom dokumentu.

“Vjerujemo da će Damir Vrbanović sam shvatiti da bi mogao postati prevelik uteg za HNS, hrvatski nogomet općenito i ZNS, i da će dati ostavku na sve funkcije koje obnaša”, kazao je Juraj Čošić.

Čošić upozorava kako bi FIFA mogla kazniti Hrvatski nogometni savez (HNS) ako presuda Damiru Vrbanoviću postane pravomoćna.

“Ugled hrvatskog nogometa i hrvatske nogometne reprezentacije u svijetu stvarali su nogometaši, odnosno sportaši, i vjerujem da nije u redu da to ruše neki čimbenici iz Saveza i dovode u pitanje kaznu samom HNS-u, odnosno reprezentaciji”, poručio je Čošić.

Istaknuo je kako je FIFA-ina praksa u ovakvim slučajevima da se ne čeka pravomoćna presuda, i to je potkrijepio slučajevima Seppa Blattera i Michela Platinija za čije ostavke je bilo dovoljno podizanje optužnica protiv njih.

“Mi smo nakon Svjetskog nogometnog prvenstva mislili da će zapuhati neki novi vjetrovi u HNS-u i da će se ponovno početi vraćati pozitivna energija koja se stvorila. Nažalost, HNS je krenuo dobro poznatim putem. Umjesto da donesu odluke i propise koji će navijačima vratiti vjeru, oni su čak maknuli odredbu da agenti, posrednici igrača moraju imati potvrdu o nekažnjavanju”, poručio je Juraj Čošić.

Odvjetnik Udruge očekuje kako će FIFA nakon ovog zahtjeva zasigurno pokrenuti postupak protiv Vrbanovića u roku od 60 dana.

Braću Zdravka i Zorana Mamić te Damira Vrbanovića USKOK je teretio se da su oštetili Dinamo za ukupno 115,8 milijuna kuna (15,5 milijuna eura).

U nepravomoćnoj presudi suda u Osijeku Damir Vrbanović osuđen je na tri godine, Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, a Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci.

Vezani članci

Nakon nekoliko ispada: Ognjen Vranješ nije doputov... Ognjen Vranješ, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa saigračima iz Anderlechta nije doputovao u Zagreb na večerašnju utakmicu protiv Dina...
Prije 17 godina otišao je najveći sportista BiH sv... Na današnji dan prije 17 godina u 47. godini života preminuo je Mirza Delibašić Kinđe, najbolji bosanskohercegovački sportista svih vremena. Smrt ga j...
Guardiola: Manchester City nije najbolji tim u Evr... U subotu u 16. kolu Premier lige Engleske igraće se veliki derbi između četvrtoplasiranog Chelseaja i lidera Manchester Cityja. Uoči duela menadžer “p...
Test pred EYOF: Poslije 34 godine upaljen olimpijs... Olimpijski plamen poslije 34 godine upaljen je na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase - Koševo” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA). Na sta...