Zanimljivi nadimci u kraljevskoj obitelji

34

Javnost je nedavno saznala da si članovi kraljevske obitelji međusobno daju simpatične nadimke, iako se to po njihovoj uniformnosti, rigoroznim pravilima ponašanja i suzdržanosti prilikom javnih pojavljivanja nikad ne bi reklo. Tako je poznato da kraljicu Elizabetu II. njezin unuk, princ William zove ‘Gary’ jer mu je u djetinjstvu bilo teško izgovoriti riječ riječ ‘granny’ koja u engleskom jeziku znači ‘baka’. Princ Charles Meghan Markle zove ‘Tungsten’ odnosno ‘Volfram’ prema metalu zbog njezine snažne i nesavitljive prirode. 

Sada je magazin Mirror otkrio kako princ Harry ima i poseban nadimak za svoju šogoricu vojvotkinju Kate. Naime, Harry ju nikada ne zove ‘Kate’ kao ostali članovi obitelji već je zove ‘Cath’ što je također kraći oblik njezinog imena Catherine.

Kate je tijekom srednje škole radije koristila svoje puno ime Catherine, no nedavno je izjavila kako joj je svejedno kojim je imenom oslovljavaju pa je u jednom radijskom intervjuu priznala kako će se odazvati na većinu toga.

Osim Catherine, Kate i Cath, vojvotkinju krase još i nadimci ‘draga’ i ‘mala’ kako je zove njezin suprug princ William, a tijekom školovanja nadimak joj je bio ‘Squeak’. Naime, ona i njezina sestra Pippa imale su zamorce kao kućne ljubimce koji su se zvali Pip i Squeak, a sestre su njihova imena kasnije prisvojile kao vlastite nadimke.