Završen je uviđaj stravične nesreće u tunelu Igman na autoputu A-1 u kojoj su jutros poginule tri osobe

450
Foto: Faktor, www.facebook.com

Završen je uviđaj na mjestu stravične nesreće u kojoj su jutros tragično okončani životi troje članova porodice Brkić iz Vogošće – Almira, njegove supruge Lamije i njihove šestogodišnje kćerke F. B., dok je njihov devetogodišnji sin B. B. teško povrijeđen i zadržan na liječenju u KCUS-u.

On je, kako saznajemo, iako ima višestruke povrede, zasad van životne opasnosti, ali je pod stalnim nadzorom sarajevskih ljekara.

Dežurna tužiteljica travničkog Tužilaštva Sanja Hodžić, koja je rukovodila uviđajem na mjestu nesreće, izdala je naredbe za obdukciju tijela stradalih, kao i za vještačenja tehničke ispravnosti vozila “ford” u kojem se nalazila stradala porodica.

Uzroci nesreće, kako nam je kazala glasnogovornica Tužilaštva Ernesa Beganović, bit će poznati nakon što budu prikupljeni nalazi svih vještačenja.

Nesreća se dogodila jutros u 7.55 sati na ulazu u tunel Igman, kada je, iz još neutvrđenih razloga, stradali Almir, koji je vozio, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u zid na ulazu tunela, nakon čega se automobil prevrnuo na krov.

Nažalost, njemu, njegovoj supruzi i kćerci nije bilo spasa, dok je dječak hitno prevezen u KUM KCUS-a.

Kako saznajemo od poznanika stradale porodice, Almir i Lamija su važili za uzorne članove lokalne zajednice.

Almir je radio u sarajevskoj Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije kao profesor matematike. Nakon vijesti o tragediji koja je zadesila Brkića i njegovu porodicu, Saobraćajna škola je odgodila održavanje maturske večeri, a koja je bila planirana za 9. juni.

Početkom godine Almir, koji je bio član Vijeća roditelja, za sve učenike devetih razreda iz džemata Blagovac u Vogošći organizirao je besplatne časove matematike kako bi se djeca pripremila za eksternu maturu objavio je Faktor.

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se jutros desila u tunelu Igman, oglasio se Upravni odbor Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

“S tugom i nevjericom primili smo tužnu vijest da je naš član i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić tragično stradao sa članovima porodice. Naš profesor Brada bio je veliki entuzijasta, humanista i čovjek koji je sav svoj rad u Vijeću roditelja podredio boljitku i napretku djece. Teško je riječima opisati osjećaje kojima smo svi ispunjeni, tuga koja nas je sve obuzela i nevjerica da našeg Brade i njegove supruge i kćerke više nema među nama. Vijeće roditelja Kantona Sarajevo izražava duboko saosjećanje sa porodicom Brkić, rodbinom i prijateljima, a Bilalu želimo brz i uspješan oporavak”, stoji u saopćenju.