Zbog pljačke pumpe kamenom Banjalučanin osuđen na tri godine zatvora

37
Ilustracija

Nedeljko Tomaš (22) iz Banjaluke zvani Neđo osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora jer je prijeteći nožem i lažnom bombom, kamenom umotanim u vrećicu oteo 1.305 maraka od radnika benzinske pumpe “Gas petrol” u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Tomaš zaključio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka. Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

Prema presudi Tomaš je opljačkao pumpu 30. avgusta 2017. godine, kada je maskiran radniku A. Š. rekao “daj sve pare, imam ovdje bombu”. U ruci je držao kamen umotan u vrećicu.

– Zatim je desnom rukom izvukao nož i prislonio ga na pult te ponovo zaprijetio radniku tražeći da mu da novac, i govoreći mu da je opljačkan. Tada je A. Š. iz straha za svoj život, otvorio ladicu i podigao plastičnu posudu ispod koje se nalazio novac. Osumnjičeni je uzeo 1.305 maraka i radniku zaprijetio da nikoga ne zove narednih 15 minuta, jer kod sebe ima bombu koju će da baci – navedeno je u presudi.

Tužilac Žana Bojić obrazlažući sporazum je izjavila da je Tomaš priznao krivično djelo i da se sam predao kada je saznao da ga policija traži.

Navela je još da je on djelo počinio sa nepunom 21 godinom i da ranije nije osuđivan te da je pokazao kajanje. To je, kako je rekla, bio razlog da mu se i predloži pomenuta kazna. Ovakvo obrazloženje dala je i odbrana optuženog i dodala da je on veći dio ukradenog novca već vratio.

– Smatramo da je to bio trenutak njegove slabosti, a za to se već pokajao što dokazuje i činjenica da je vrtio skoro sav ukradeni novac – kazao je advokat Slobodan Kovačević.

Tomaš je tokom razmatranja sporazuma izjavio da se kaje. NJegov branilac, advokat Slobodan Kovačević je kazao da Tomaš želi da ide što prije na izdržavanje kazne.

– Spreman je da ide u zatvor čim presuda postane pravosnažna – kazao je Kovačević, prenosi Glas Srpske.

Vezani članci

Devet stranaka na izborima u RS: U Srebrenici 28. ... U Banja Luci je održan sastanak na kojem su predstavnici devet političkih stranaka i organizacija usaglasili smjernice za zajednički nastup na predsto...
Panika u Banja Luci: Muškarca sa psihičkim problem... Prava drama odvijala se u jednom tržnom centru u Banja Luci kada su se radnici i posjetioci prepali da bi mogao da se desi teroristički napad, zbog mu...
Jezivi detalji razbojništva u Gornjem Vakufu: Odal... Potvrđena je optužnica protiv Ahmeda Imamovića (22) iz Zenice, koja ga tereti da je sa dvojicom saučesnika opljačkao Almasu Bilkić (70) iz okoline Gor...
Razbojnici opljačkali maloljetnika na tramvajskoj ... Na tramvajskoj stanici Nedžarići u sarajevskoj općini Novi Grad Sarajevo jučer oko 08:30 sati dvije NN osobe izvršile su krivično djelo razbojništva n...