Zbog pljačke pumpe kamenom Banjalučanin osuđen na tri godine zatvora

96
Ilustracija

Nedeljko Tomaš (22) iz Banjaluke zvani Neđo osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora jer je prijeteći nožem i lažnom bombom, kamenom umotanim u vrećicu oteo 1.305 maraka od radnika benzinske pumpe “Gas petrol” u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je Tomaš zaključio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka. Ovaj sporazum prihvatilo je vijeće kojim je predsjedavao sudija Pane Gavrić.

Prema presudi Tomaš je opljačkao pumpu 30. avgusta 2017. godine, kada je maskiran radniku A. Š. rekao “daj sve pare, imam ovdje bombu”. U ruci je držao kamen umotan u vrećicu.

– Zatim je desnom rukom izvukao nož i prislonio ga na pult te ponovo zaprijetio radniku tražeći da mu da novac, i govoreći mu da je opljačkan. Tada je A. Š. iz straha za svoj život, otvorio ladicu i podigao plastičnu posudu ispod koje se nalazio novac. Osumnjičeni je uzeo 1.305 maraka i radniku zaprijetio da nikoga ne zove narednih 15 minuta, jer kod sebe ima bombu koju će da baci – navedeno je u presudi.

Tužilac Žana Bojić obrazlažući sporazum je izjavila da je Tomaš priznao krivično djelo i da se sam predao kada je saznao da ga policija traži.

Navela je još da je on djelo počinio sa nepunom 21 godinom i da ranije nije osuđivan te da je pokazao kajanje. To je, kako je rekla, bio razlog da mu se i predloži pomenuta kazna. Ovakvo obrazloženje dala je i odbrana optuženog i dodala da je on veći dio ukradenog novca već vratio.

– Smatramo da je to bio trenutak njegove slabosti, a za to se već pokajao što dokazuje i činjenica da je vrtio skoro sav ukradeni novac – kazao je advokat Slobodan Kovačević.

Tomaš je tokom razmatranja sporazuma izjavio da se kaje. NJegov branilac, advokat Slobodan Kovačević je kazao da Tomaš želi da ide što prije na izdržavanje kazne.

– Spreman je da ide u zatvor čim presuda postane pravosnažna – kazao je Kovačević, prenosi Glas Srpske.

Vezani članci

Banja Luka: Pijana 23-godišnjakinja automobilom uz... Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, sinoć oko 19,40 sati postupili su po zaprimljenoj prijavi da nepoznato lice putničkim automobilom ...
” Izbora neće biti! Ispuniću, to sam na grob... Mirno okupljanje građana „Pravda za Davida“ održano je 112. dan zaredom na trgu Krajine u Banja Luci. Porodica i građani i dalje traže istinu i detalj...
U Banja Luci ranjen mladić Siniša P. (26) ranjen je u noćas Banja Luci, saznaju “Nezavisne“ nezvanično. Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da su oko 1.30 zaprimili pri...
Milan Macura, prvi optuženik za terorizam u RS: Ko... Milan Macura, prvi optuženik za terorizam u Republici Srpskoj, nije sklon nasilju, niti bilo čemu sličnom, a poruka za “Zimzograd” je njegov način izr...