Zmajevi spremni za Meksiko, Lončar mijenja Mihojevića

70
Foto: NSBiH

Nogometni reprezentativci BiH su sinoć na stadionu Alamodome u San Antoniju odradili posljednji trening uoči prijateljskog susreta sa Meksikom. Selektor Robert Prosinečki je najavio da će večeras na teren izvesti isti sastav kao i protiv SAD-a, s tim da će mjesto Marka Mihojevića u zadnjoj liniji zauzeti igrač Širokog Brijega Stjepan Lončar.

BiH i Meksiko su se do sada sastajali tri puta. Dva puta je pobijedio naš večerašnji protivnik, a bh. tim jednom.

Prvi meč odigran je 9. februara 2011. godine u Atlanti i završen je rezultatom 2:0 u korist Meksika. U strijelce su se upisali Javier Hernandez u 49. minuti i Edgar Pacheco u 55. minuti.

U narednom susretu Meksikanci su pobijedili 2:1. Meč je odigran u Chicagu 31. maja 2012., a golove su postigli Giovani Dos Santos u 6. minuti i Javier Hernandez u 90. minuti, dok je za bh. tim pogodio Edin Džeko u 29. minuti.

I treći susret ovih selekcija odigran je u Chicagu 3. juna 2014. godine. Bh. tim je pobijedio sa 1:0, a jedini pogodak je postigao Izet Hajrović u 41. minuti.

Alamodome stadion na kojem će biti odigran večerašnji susret može primiti 65.000 gledalaca. Susret počinje u 3:06 sati iza ponoći po centralnoevropskom vremenu.