ZOI ’84: Hodanje i sankanje na vlastitu odgovornost

142
Nakon što je danas na Bjelašnici djevojčica pala sa sanki i zadobila teške tjelesne povrede, tek nekoliko sati poslije oglasilo se i preduzeće ZOI’84 koje je istaklo da oni nisu organizatori niti jednog današnjeg događaja.

“Želimo napomenuti da zimska sezona još uvijek nije zvanično otvorena. Zvanično otvorenje je najavljeno za 15.12.2019. godine i od tog dana KJP ”ZOI’84” je obavezan da obezbjedi Hitnu medicinsku pomoć, GSS i prisustvo policije”, saopćeno je.

Ističu da su na stazama uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost.

“Danas se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak”, saopćili su iz KJP ZOI’84.

Nakon nemilog događaja na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja ’84, a na vozilo hitne pomoći se također čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva, a iz preduzeća navodno nisu dužni obezbjediti vozilo.

Iz ZOI-ja ’84 nisu razjasnili zašto su pravili staze sa umjetnim snijegom, svečano ih najavili i predstavljali u medijima ako sezona zvanično počinje 15. decembra. Po svemu sudeći umjetni snijeg je mamac za sve ljubitelje snijega kako bi se privukli posjetioci i povećao promet Benettonu.

Ovo je još jedan pokazatelj koliko uprava ZOI-ja ’84 ne mari za svoje posjetioce, a naš savjet je da zbog vlastite sigurnosti Bjelašnicu izbjegavate do zvaničnog početka zimske sezone.

(Index.ba)