Zolj: Peđi Kojoviću je glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo, on nema drugog cilja

485
Foto: Index.ba

Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo, gostujući u programu N1 kazao je da je SDA pregovarala sa svim strankama osim sa Našom strankom. Zolj je istakao da je predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj gostujući u programu N1 je kazao da Naša stranka nema drugih ciljeva osim da smijeni vlast.

“Atmosfera svi neće sa SDA stvorena je već odavno. Postoje zastupnici u Skupštini KS kojima je glavni cilj smijeniti vlast. Naša stranka nema drugih ciljeva”, kazao je Zolj.

Zolj je istakao da je Peđi Kojoviću glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo.

“Peđi Kojoviću je glavni cilj smijeniti SDA u Kantonu Sarajevo. On nema drugog cilja. Peđu Kojovića sam zamolio da moju stranku ne naziva nacionalističkom strankom jer ona to nije. On je rekao nešto sam sebi i okrenuo se. Mi nismo nacionalisti i ja nisam nacionalista. Moje kolege u stranci nisu nacionalisti. Nećemo mirno slušati da nas neko naziva nacionalistima”, poručio je Zolj.

SDA je počela pregovore oko formiranja vlasti u KS sa svima osim sa Našom strankom, kazao je Zolj.

“Počeli su pregovori i mi to obavljamo dostojanstveno. Ne slikamo se prema kamerama. Obavljamo kulturno dijalog. Pregovaramo sa svima. Ponudili smo svim probosanskim strankama ko hoće da pregovara. Pregovarali smo sa svima osim sa Našom strankom. Obavljeni su razgovori”. istakao je premijer KS.

Zolj je kazao da ne želi biti novi premijer KS.