Zrinjski danas u derbiju dočekuje Borac, Željezničar na popravnom protiv Slobode

9

Pod Bijelim brijegom igrat će se praktično duel za treće mjesto, ali eventualni pobjednik ovog duela definitivno ostaje i u borbi za titulu budući da je do kraja prvenstva ostalo jako mnogo. Posebno se to odnosi na Borac koji trenutno za liderom Sarajevom zaostaje sedam bodova.

Zrinjski je u odličnoj formi budući da je nakon jedne male krize vezao tri pobjede (Velež, Široki, Radnik). S druge strane, Borac igra dosta promjenjivo i u ritmu poraz-pobjeda. Međutim, trijumf nad Željezničarom u prošlom kolu definitivno im daje krila pred još jedan derbi.

Osim bolje forme, Zrinjski je danas favorit i zbog tradicije kada su u pitanju međusobni mečevi ovih rivala u Mostaru. Naime, Borac nikad nije slavio u Mostaru, a u posljednjem duelu razbijen je sa čak 4:0.

Željezničar igra izuzetno promjenjivo u posljednje vrijeme i danas imaju veliki motiv da se pokušaju trijumfom vratiti u pobjednički niz kako bi ostali u potjeri za liderom Sarajevom za kojim zaostaje pet bodova. Isto se može reći i za Sloboda, ali se Tuzlaci nalaze u komfornoj zlatnoj sredini pa i nemaju pretjeran imperativ dobrog rezultata na Grbavici.

Prva utakmica 15. kola igra se već danas u 13 sati. Raspoloženi Tuzla City u borbi za evropske pozicije pokušat će savladati rasterećenu Mladost koja je veliki posao napravila pobjedom nad Slobodom u prošlom kolu.

Parovi:

Tuzla City – Mladost (subota, 13:00)
Željezničar – Sloboda (subota, 15:00)
Zrinjski – Borac (subota, 17:00)
Krupa – Velež (nedjelja, 13:00)
Sarajevo – Olimpik (nedjelja, 15:00)
Široki Brijeg – Radnik (nedjelja, 17:00)