Zukanović: Najbitnije je kvalifikacije za EURO 2020. početi pobjedom

28
Foto: AA

Hoće li Kolašinac igrati? Pitanje je za šefa stručnog štaba i doktora, rekao je Dragan Spasić, trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA), te dodao:

”Sead Kolašinac je trenirao. Imaju dvije varijante. Vidjet ćemo da li će igrati obje ili jednu utakmicu”.

Istakao je da je njegov posao analiziranje protivnika, ali na današnjoj konferenciji za medije ništa konkretno nije rekao o Armencima.

”Svaka reprezentacija igra koliko mu dozvolite. Imaju mane i vrline, tako da ćemo morati nastaviti kao u Ligi nacija (BiH osvojila prvo mjesto i plasirala se u elitnu A diviziju, op.a.). Upravo zbog onoga što smo radili u prethodnoj godini u Ligi nacija imamo čin i moral više nastaviti gdje smo stali. Kažem, od nas zavisi da li ćemo im dozvoliti da vrline pokažu ili ćemo Armence staviti u poziciju da imaju još više problema, pa da napravimo dobar rezultat”, kazao je Spasić.

Ervin Zukanović, reprezentativac BiH smatra da je ”najbitnije kvalifikacije za EURO 2020. početi pobjedom”.

”Imamo dobru atmosferu poslije uspjeha u Ligi nacija. Ide sve po planu. Imali smo teže terene ovih dana radi kiše. Ali, šta je tu je, pripremamo se za utakmice. Prva utakmica? Očekuju svi pobjedu protiv Armenije. Međutim, mi koji smo na terenu moramo biti koncentrisani i motivisani, te pobijediti. Najbitnije je započeti kvalifikacije sa pobjedom”, istakao je Zukanović, naglasivši:

”Sve zavisi od nas. Ključ za uspjeh su tenzija, motivacija i koncentracija sa kojima ulazimo u svaki trening. Tada dolaze i rezultati. Naravno, možemo na Evropsko prvenstvo. Ukoliko nastavimo kao u Ligi nacija, možemo”.

Reprezentativci BiH večeras će obaviti četvrti od pet treninga do utakmice prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020, koji će odigrati protiv Armenije, u subotu, 23. marta, na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Tri dana poslije u drugom kolu na zeničkom stadionu ”Bilino polje” dočekat će Grčku.

Osim BiH, Armenije i Grčke za jedno od prva dva mjesta u grupi ”J” koja vode na EURO 2020 takmičit će se i Italija, Finska, te Lihtenštajn.